Υπόλοιπες Δράσεις – Ελληνικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ντόρτμουντ

Σχολικό Έτος 2021-22

 • Το Ελληνικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ντόρτμουντ σε συνεργασία με το Γραφείο Συντονιστή Εκπ/σης Βερολίνου συνδιοργανώσε την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021 διασχολική επιμορφωτική συνάντηση με θέμα «Διδακτική αξιοποίηση της Τράπεζας Θεμάτων στην Ιστορία» με εισηγήτρια  τη Δρ. Μαρία Μήτση-Αναγνώστου Σύμβουλο Β του ΙΕΠ.
  Η επιμόρφωση  εντάσσεται στο Σχέδιο Δράσης με στόχο τη βελτίωση του Άξονα 8 σύμφωνα με το πλαίσιο της  εσωτερικής αξιολόγησης της σχολικής μονάδας.

 

 • Στο Ελληνικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ντορτμουντ πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021 εκπαιδευτική δραστηριότητα με θέμα «Κινηματογραφική αφήγηση στη Λογοτεχνία» με εισηγητές την φιλόλογο του σχολείου μας κ. Παρασκευή Δεληκάρη και τον κ. Τσαπελη Αθανάσιο.
  Περισσότερες λεπτομέρειες για την εκπαιδευτική δραστήρίοτητα μπορείτε να βρείτε εδώ

 

 • Το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021, ημέρα της ανοικτής θύρας (Der Tag der offenen Tür – TdoT), ομάδα μαθητών/μαθητριών και εκπαιδευτικών επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο του Ντόρτμουντ (https://www.tu-dortmund.de/). Οι μαθητές γνώρισαν απο κοντά το Πανεπιστήμιο της πόλης του Ντόρτμουντ και παρακολούθησαν επιστημονικές δραστηριότητες και πειράματα στα τμήματα Χημείας, Μηχανικής, Ρομποτικής, Πληροφορικής και Ψυχολογίας. Οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να προσεγγίσουν βιωματικά τις θετικές και θεωρητικές επιστήμες στα πλαίσια της επαγγελματικής ανάπτυξής τους.
  Η επίσκεψη εντάσσεται στο Σχέδιο Δράσης με στόχο τη βελτίωση του Άξονα 7 σύμφωνα με το πλαίσιο της  εσωτερικής αξιολόγησης της σχολικής μονάδας.
          

 

 • Την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου υλοποιήθηκαν στο χώρο της βιβλιοθήκης του Ελληνικού Γυμνασίου-Λυκείου Ντορτμουντ δραστηριότητες ενάντια στις διακρίσεις και τον ρατσισμό. Η δράση «Borussia verbindet – Gemeinsame gegen Diskriminierung/Μαζί ενάντια στις διακρίσεις» πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον τοπικό οργανισμό «DGB Bildungswerk NRW» και συμμετείχαν οι μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου. Οι μαθητές δραστηριοποιήθηκαν, προβληματίστηκαν, επιχειρηματολόγησαν και συννενοήθηκαν στη Γερμανική Γλώσσα.
  Η επίσκεψη εντάσσεται στο Σχέδιο Δράσης με στόχο τη βελτίωση του Άξονα 7 σύμφωνα με το πλαίσιο της  εσωτερικής αξιολόγησης της σχολικής μονάδας.
  Schule ohne Rassismus – Schule mit Courage

 

 • To Δεκέμβριο 2021, οι  μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν στην εθελοντική δράση για την  κατασκευή και αποστολή Χριστουγεννιάτιων καρτών στα Γερμανικα. Οι 65 κάρτες που κατασκευάστηκαν περιείχαν σκέψεις και ευχές των μαθητών προς ανθρώπους τρίτης ηλικιάς που βρίσκονται σε γηροκομεία του Βερολίνου.
  Η εθελοντική δράση εντάσσεται στο Σχέδιο Δράσης με στόχο τη βελτίωση του Άξονα 7 σύμφωνα με το πλαίσιο της  εσωτερικής αξιολόγησης της σχολικής μονάδας.