Την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η τελετή απονομής των βραβείων του 2ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Πρωτόλειου Διηγήματος «ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ» για ελληνικά σχολεία του εξωτερικού, περιόδου 2020 – 2021.

Ο μαθητής του Ελληνικού Λυκείου Ντόρτμουντ, Συμεών-Σταύρος Κόνιαρης κέρδισε το 2ο βραβείο στην κατηγορία του Λυκείου με το διήγημά του «Έρως ανίκατε μάχαν». Το διήγημα αυτό μπορείτε να το διαβάσετε πατώντας στον σύνδεσμο: Κόνιαρης-Έρως ανίκατε μάχαν

O διαγωνισμός εγκρίνεται από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων και αθλοθετείται από το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, με στόχο να ενθαρρύνει την έκφραση, την καλλιέργεια της συγγραφικής ικανότητας των εφήβων, αλλά κυρίως να δημιουργήσει μια γέφυρα επικοινωνίας με τους μαθητές των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού.

Δικαίωμα συμμετοχής είχαν οι μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού και των αναγνωρισμένων από το Υπουργείο Παιδείας Τμημάτων Ελληνικής Γλώσσας. Ενδεικτικά, στον 2ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό «ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ» απέστειλαν κείμενά τους δεκάδες μαθητές από τη Γερμανία, την Τουρκία, την Αλβανία, την Κύπρο κ.ά.

2ο βραβείο στον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό «Μαριλένα Λασκαρίδη»