Στις 13/2 ,14/2 και 6/3 της τρέχουσας σχολικής χρονιάς 2022/23 πραγματοποιήθηκαν αντίστοιχα διαδικτυακές συναντήσεις με τους μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου, τους καθηγητές άλλα και τους γονείς με ειδικούς του ΚΕΘΕΑ.Οι ενημερωτικές συναντήσεις περιελάμβαναν ενημέρωση σε μια ευρεία γκάμα από εθιστικές ουσίες (ινδική κάναβη, κάπνισμα, αλκοόλ, διαδίκττυο) .Η συμβολή της ειδικού του ΚΕΘΕΑ στην ενημέρωση καθώς και στους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης τους ήταν καθοριστική.

Η προσέγγιση στους μαθητές έγινε με τη μορφή παιχνιδιού και συζήτησης . Η συμμετοχή των μαθητών μας έγινε με ενθουσιασμό και πολλές από τις απορίες τους λύθηκαν,ενώ είχαν ετοιμάσει και ερωτηματολόγιο πάνω στο κάπνισμα που απαντήθηκε από τους περισσότερους τις προηγούμενες μέρες.

Πολύτιμα συμπεράσματα εξήχθεισαν όπως και πολλές από τις άγνωστες πτυχές των εξαρτήσεων φωτίστηκαν έτσι ώστε να αντιληφθούν την επικυνδυνότητα που προκείπει από αυτές.

Οι στόχοι υλοποιήθηκαν στο μέγιστο βαθμό, στοχεύουμε και στο μέλλον σε τέτοιες συνεργασίες ενημέρωσης και αφύπνισης σε θέματα που απασχολούν τη μαθητική μας κοινότητα.

 

 

 

 

 

Διαδικτυακές συναντήσεις με ειδικούς του ΚΕΘΕΑ