Την Κυριακή 7 Μαΐου 2023, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η τελετή απονομής των βραβείων του 3ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Πρωτόλειου Διηγήματος «Μαριλένα Λασκαρίδη» για τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού, περιόδου 2021-2022. Στον 3ο αυτό διαγωνισμό διακρίθηκαν δύο μαθητές του σχολείου μας.

Ο μαθητής της Β΄ τάξης του Ελληνικού Γυμνασίου Ντόρτμουντ, Γιώργος Πασχαλίδης, κέρδισε το 1ο Βραβείο στην κατηγορία του Γυμνασίου με το διήγημά του «Λευκός Άγγελος».

Η μαθήτρια της Β΄ τάξης του Ελληνικού Λυκείου Ντόρτμουντ, Ειρήνη Λιανού-Λιάντη, κέρδισε το 2ο Βραβείο στην κατηγορία του Λυκείου με το διήγημά της «Ατσάλινα φτερά».

Και τα δύο διηγήματα των βραβευμένων μαθητών μας μπορείτε να τα διαβάσετε παρακάτω.

Ο διαγωνισμός εγκρίνεται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού και των αναγνωρισμένων από το Υπουργείο Παιδείας Τμημάτων Ελληνικής Γλώσσας. Διοργανώνεται από το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, με στόχο να ενθαρρύνει την ελεύθερη και δημιουργική έκφραση, την καλλιέργεια της συγγραφικής ικανότητας των εφήβων, μέσω της οποίας αναδεικνύονται οι σκέψεις, τα συναισθήματα και οι προβληματισμοί των νέων και δη των νεοελλήνων του εξωτερικού.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ,  ΔΙΗΓΗΜΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΛΙΑΝΟΥ-ΛΙΑΝΤΗ ΕΙΡΗΝΗ ΑΤΣΑΛΙΝΑ-ΦΤΕΡΑ

 

1ο Βραβείο Γυμνασίου και 2ο Βραβείο Λυκείου στον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό «Μαριλένα Λασκαρίδη»