ΚΟΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ
ΤΟΥ 2ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 οι μαθητές και οι μαθήτριες, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο αν. Διευθυντής κ. Ευάγγελος Κυριακός του Ελληνικού Γυμνασίου-Λυκείου Ντόρτμουντ υποδεχτήκαμε με χαρά τους μαθητές και τις μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Αμαρουσίου που επισκέφτηκαν το σχολείο και την πόλη μας στα πλαίσια του Προγράμματος Αδελφοποίησης που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στα δύο σχολεία. Τους μαθητές συνόδευαν η κ. Ευριδίκη Κωνσταντίνου, υποδιευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Αμαρουσίου και Συντονίστρια του Προγράμματος Αδελφοποίησης, και η κ. Αλεξάνδρα Χωρεμιώτου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου μας.

 

Στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αμαρουσίου μας παρουσίασαν βίντεο σχετικά με το Δήμο Αμαρουσίου και τους χώρους του σχολείου τους, ενώ οι μαθητές του Ελληνικού Γυμνασίου Ντόρτμουντ παρουσίασαν βίντεο με το θεατρικό δρώμενο με το οποίο συμμετείχαν στην Πανελλήνια δράση «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο». Προηγήθηκε χαιρετισμός μέσω skype του Σ.Ε. Βερολίνου κ. Εμμ. Σοφού και βιντεοσκοπημένο μήνυμα του δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη.

Στη συνέχεια, μαθητές και μαθήτριες και των δύο σχολείων επισκεφτήκαμε την Ορθόδοξη Εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, όπου συναντήσαμε και συζητήσαμε με τον π. Φιλόθεο Μαρούδα, Αρχιμανδρίτη Προϊστάμενο του Ιερού Ναού.

Τέλος, επισκεφτήκαμε το Dortmunder U, τον πύργο-έμβλημα της πόλης του Ντόρτμουντ, χώρο τέχνης και πολιτισμού. Απολαύσαμε την θέα της πόλης και βγάλαμε τις τελευταίες αναμνηστικές φωτογραφίες.

Αποχαιρετήσαμε τους φίλους μας – πλέον – από το 2ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου ανανεώνοντας το «ραντεβού» μας για μια μελλοντική μας επίσκεψη στο δικό τους σχολείο!

Η αδελφοποίηση των δύο σχολείων θα μας συνδέει παντοτινά

σε μια διαρκή σχέση φιλίας και συνεργασίας!

Η αρχή έγινε!

Κοινό Πρόγραμμα Αδελφοποίησης 2018 – 2019