Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πάμε στο πλανήτη Άρη online;» https://www.eef.edu.gr/el/programme/pame-ston-planiti-ari-online/ που οργανώνει η Βιβλιοθήκη και το Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου https://www.eef.edu.gr/ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν η Α’ και Β’ Γυμνασίου (στις 02.12.2022 και 09,12,2022 αντίστοιχα) του σχολείου μας.

Οι βασικοί στόχοι της εκπαιδευτικής δραστηριότητας είναι η ενασχόληση και εμβάθυνση των μαθητών στην επιστήμη της Αστρονομίας- Διαστημικής, η εξοικείωσή τους με τις πρόσφατες επιστημονικές ανακαλύψεις των διαστημικών αποστολών και οχημάτων στον πλανήτη Άρη, η κατανόηση θεμάτων που συνδέονται με τα χαρακτηριστικά του πλανήτη, όπως και η καλλιέργεια δεξιοτήτων αξιολόγησης και εντοπισμού της κατάλληλης πληροφορίας σε συγκεκριμένα ερωτήματα.

Στο τέλος του προγράμματος οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Διευθυντή του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου Δρ. Μάνο Κιτσώνα, ο οποίος ανέλυσε περαιτέρω ζητήματα σχετικά με τον κόκκινο πλανήτη και απάντησε σε ερωτήματα και απορίες τους.

 

Εκπαιδευτική δραστηριότητα από το Ίδρυμα Ευγενίδου