Το σχολείο μας αναγνωρίζοντας το όφελος των σχολικών εκπαιδευτικών εκδρομών και την πολύτιμη επίδραση τους στην εύπλαστη εφηβική ηλικία, διοργάνωσε τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στο Βέλγιο από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου 2023. Οι μαθητές της Α΄ Λυκείου μαζί με τους μαθητές/τριες της Γ΄ Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τρεις πόλεις του Βελγίου: α) τις Βρυξέλλες. το κέντρο διοίκησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου πέρα από το εμβληματικό Atomium επισκέφθηκαν το Mini Europe Museum και θαύμασαν τα σημαντικότερα μνημεία κάθε ευρωπαϊκής χώρας β) το εμβληματικό λιμάνι της Αμβέρσας, το οποίο από το μεσαίωνα ήδη αποτελεί σημαντικότατο κέντρο εμπορίου και πόλο έλξης πολλών τουριστών και τέλος γ) τη μαγευτική μεσαιωνική Μπρυζ, όπου η ομορφιά της σε ταξιδεύει πίσω στο χρόνο. Εκεί μάλιστα επισκέφθηκαν οι μαθητές/τριες μας το Historium Museum, το οποίο διαφέρει από τα κλασσικά μουσεία εφόσον όλη η ξενάγηση γίνεται με βιωματικό τρόπο, όπου οι μαθητές μέσω 3D animation, σκηνικά, ήχους αισθάνθηκαν κυριολεκτικά σα να περπατούν σε μία ευρωπαϊκή μεσαιωνική πόλη και να γνωρίζουν τον πολιτισμό της.
Το ταξίδι μας κύλησε ομαλά, αφήνοντας σε όλους μια γλυκιά ανάμνηση και την υπόσχεση ότι θα επαναλάβουμε κάτι αντίστοιχο του χρόνου.
Αξίζει να αναφερθεί ότι χάρη σε τέτοια ταξίδια, οι μαθητές/τριες μας βιώνουν πρωτοφανείς στιγμές κάθε φορά και συσφίγγουν τις σχέσεις μεταξύ τους. Η έντονη ευερέθιστη διάθεση τους συρρικνώνεται, ενισχύεται η πειθαρχία και η καλή διαπαιδαγώγηση και επομένως βελτιώνεται ο χαρακτήρας τους. »

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη-εκδρομή στο Βέλγιο